copil-valea-screziiLa Valea Plopului am ajuns pentru prima oara prin vara anului 2012. In urma unui reportaj al celor de la ProTv am aflat ca acolo, in Valea Plopului, este un om care a facut imposibilul posibil. 

Acest om este Preotul Nicolae Tanase, un om care si-a dedicat ultimii 20 ani din viata copiilor orfani sau abandonati si mamelor tinere pe care familia le-a respins. Parintele a construit in Valea Screzii (un satuc aflat la 2 km de Valea Plopului) un adevarat cartier al orfanilor. 

In prezent, "orfelinatul' din Valea Screzii gazduieste in jur de 250 de suflete, in timp ce alte cateva sute sunt gazduite de catre oamenii de buna-credinta din Valea Plopului. Potrivit Preotului Tanase, Asociatia Pro Vita - Valea Plopului, nu a primit vreodata ajutor de la Statul Roman, toate ajutoarele venind de la persoane private, fizice sau juridice.


biserica-valea-screzii

Cartierul (asta este, un cartier) are in jur de 14 case, sala de mese, magazie pentru alimente si un cabinet psihologic. Mai jos este o fotografie cu una dintre camerele copiilor...

camera-valea-plopului

Loc de joaca...

loc-joaca-valea-screzii

valea-screzii

Cei care vor sa afle mai multe despre Asociatia Pro Vita si Preotul Nicolae Tanase pot accesa site-urile proiectului: www.valeaplopului.com  si  www.facebook.com/ValeaPlopuluiOrphans

P.S. Majoritatea celor 28 de biserici despre care se tot vorbeste in ultimele zile sunt de fapt mici troițe, construite pentru a marca diverse momente.


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu